Kozmetične linije, oblikovane za kožo z različnimi potrebami

}

Pon - Sob: 8.00 - 17.00

v

031 372 618

Hiperpigmentacija

Kože s hiperpigmentacijo ni mogoče opisati z eno besedo. Hiperpigmentacija se lahko pojavi pri vseh tipih kože, od suhe in občutljive do mastne in celo aknaste kože. Naša koža vsebuje melanocite, torej celice, katerih funkcija je proizvodnja melanina – kožnega pigmenta. Razvoj hiperpigmentacije je predvsem genetsko pogojen. Genetika je tista, ki določa količino pigmentnih celic v naši koži in način njihovega delovanja.

Hiperpigmentacija se pojavlja v obliki temnih madežev na koži, predvsem na predelih kože, ki so izpostavljeni sončnemu sevanju: obraz, vrat in ramena, hrbet in celo roke.

Vsaka sprememba barve kože je posledica tega, da se pigmentne celice branijo pred sončnim sevanjem tako, da proizvajajo pigment za zaščito kože pred sončnimi opeklinami. Zato porjavimo na mestih intenzivnega sonca. Drugače pa je stanje, ko je motena proizvodnja pigmenta. Koža, ki se poskuša zaščititi, neenakomerno proizvaja kožni pigment, zato se pojavijo vidne temne lise.

Očitno sonce ni edini (a še vedno glavni) vzrok za nastanek hiperpigmentacije. Drugi dejavniki, ki so lahko odgovorni za to, so: vnetna stanja kože (akne) in z njimi povezana mehanska dejanja, kot so praskanje ali preprosto stiskanje mozoljev, hormonske motnje (v nosečnosti ali menopavzi lahko pride do povečane in neenakomerne proizvodnje melanina). ), in nekatera zdravila (npr. kontracepcijska sredstva). S starostjo se lahko poveča tudi razvoj pigmentacijskih lezij.

Občutljiva koža

Kako preprečiti hiperpigmentacijo kože ?

 

  • Uporabljajte kreme z SPF najmanj 30, ki ščitijo kožo pred UVA in UVB žarki, in to delajte vsak dan.
  • Ne sončite se.
  • V svojo osnovno nego kože uvedite izdelke širokega spektra, torej tiste, ki bodo preprečili nastanek novih temnih madežev in posvetlili obstoječe (če naštejemo nekatere aktivne sestavine: alfa arbutin, azelainska kislina, vitamin C, izvleček korenine Boerhavia diffusa).
  • V jesensko-zimski sezoni luščite povrhnjico pod nadzorom specialista: dermatologa, kozmetologa.
  • Pozorno preberite navodila za uporabo zdravila, iz katerih lahko ugotovite, ali se med jemanjem zdravila izogibajte sončenju.

SKINCARE KOZMETIČNE LINIJE, OBLIKOVANE ZA KOŽO Z RAZLIČNIMI POTREBAMI

Novaclear Atopis
Novaclear Akne
Novaclear Whiten
Novaclear Hydro
Novaclear Winter
Novaclear Repair
Novaclear Basic
Novaclear Urban Sunblock
preloader image
Skincare - najboljše zame