Kozmetične linije, oblikovane za kožo z različnimi potrebami

}

Pon - Sob: 8.00 - 17.00

v

031 372 618

Atopična koža

Atopična koža je “običajen” izraz, ki se nanaša na kožo ljudi, ki trpijo za atopičnim ekcemom. Atopični ekcem ni navadna kožna bolezen, ki bi jo bilo mogoče ozdraviti in enkrat za vselej pozabiti.

Najprej gre za bolezen predvsem genetskega izvora, ki jo pogosto imenujemo bolezen bogastva. Kateri so njeni vzroki in zakaj se tako imenuje?

Pravzaprav ni ugotovljen en sam in natančen vzrok za atopični ekcem. Glavni dejavniki, ki lahko prispevajo k razvoju atopijskega ekcema, so: spreminjanje okoljskih razmer, onesnaženost zraka, toksini, pa tudi hrana, ki je danes bogata s konzervansi, barvili in drugimi modificirajočimi snovmi. Napredek civilizacije je povzročil, da se suha in občutljiva koža (t.i. z okvarjenim hidrolipidnim filmom) na zgoraj omenjene dejavnike odzove s hudim srbenjem, pekočino, mehurji, papulami in pustulami – to so tipični simptomi atopičnega ekcema.

Žalostno dejstvo je, da je atopični ekcem neozdravljiva kožna bolezen, vendar to ne pomeni, da ne morete ublažiti njenih simptomov in preprečiti nastajanja novih. Zavestna in redna nega kože z namenskimi izdelki za nego lahko koži olajša in izboljša njen videz.

KAKO NEGOVATI ATOPIČNO KOŽO?

  • Vestno skrbite za svojo kožo in zaščitite predele, ki so najbolj nagnjeni k simptomom atopijskega ekcema.
  • Uporabljajte namenske izdelke, katerih sestavke so bile pripravljene in preizkušene, pri čemer bodite posebno pozorni na težave z atopično kožo.
  • Izogibajte se izdelkom, ki poškodujejo hidrolipidni film kože (npr. milo), in raje uporabite blage čistilne izdelke.
  • Navlažite kožo s specializiranimi izdelki; s tem si boste zagotovili dodatno plast zaščite pred zunanjimi dejavniki, ki lahko poslabšajo simptome.
Občutljiva koža

SKINCARE KOZMETIČNE LINIJE, OBLIKOVANE ZA KOŽO Z RAZLIČNIMI POTREBAMI

Novaclear Atopis
Novaclear Akne
Novaclear Whiten
Novaclear Hydro
Novaclear Winter
Novaclear Repair
Novaclear Basic
Novaclear Urban Sunblock
preloader image
Skincare - najboljše zame