Kozmetične linije, oblikovane za kožo z različnimi potrebami

}

Pon - Sob: 8.00 - 17.00

v

031 372 618

Spletna trgovina

Priporočamo

Vzroki za atopijski dermatitis ( nevrodermitis )
Še vedno ni čisto jasno, zakaj do atopijskega dermatitisa pride in kako ga preprečiti ali se ga znebiti. Je pa znano, da na pojavnost vpliva več dejavnikov.
Atopijski ekcem – nevrodermitis

Vzroki za atopijski dermatitis ( nevrodermitis ) – Še vedno ni čisto jasno, zakaj do njega pride in kako ga preprečiti ali se ga znebiti. Je pa znano, da na pojavnost vpliva več dejavnikov. Ko govorimo o atopijskem dermatitisu ( nevrodermitis ) govorimo o motnji kožne pregrade. Gre za to, da sta zaščita in vlaženje kože oslabljena, zaradi česar prihaja do zgoraj naštetih težav, koža je posledično veliko bolj dovzetna za okužbe.

Pomembno na pojav AD vpliva tudi dednost in sicer je zelo pogosto, da ima nekdo v družini tudi katero od atopij. Potem je tukaj še stafilokok, bakterija ki jo najdemo praktično povsod. Vse bolj se izpostavlja tudi pomen prehrane in ne gre izključiti stresa, ter pomanjkanja spanja.

Lahko pa se zgodi, da ni vzrok nič od tega, ampak se AD enostavno pojavi. Pomembno je, da znakov ne ignoriramo, ampak se raje izogibamo poslabševalcem in poiščemo zase ustrezno terapijo.

Nega kože – atopijski dermatisis

Spletna trgovina

Priporočamo

preloader image
Skincare - najboljše zame