Kozmetične linije, oblikovane za kožo z različnimi potrebami

}

Pon - Sob: 8.00 - 17.00

v

031 372 618

Spletna trgovina

Priporočamo

Akne – mozolji
Akne so bolezen kože, s katero ima težave skoraj vsak pubertetnik. Pri večini prve spremembe na koži opazimo med 10. in 12. letom, vrh pa dosežejo okrog 18. leta, nato pa se večinoma same od sebe umirijo.
Mozolji - nega kože

Bolezen kože

Mozolji oziroma akne so ena najpogostejših bolezni kože.

Akne nastanejo, ko se lojnice zamašijo s čepki iz loja in odluščenih celic kože (keratinocitov). Čepki ovirajo iztekanje loja in lasni mešički se izbočijo. Tako nastanejo komedoni (ogrci). V zamašene lojnice se naselijo bakterije (Propionibacterium acnes), ki so sicer del normalne kožne flore. Izgled aken je odvisen od tega, ali P. acnes sproži vnetje v lasnem mešičku ali ne; akne so torej lahko vnetne ali nevnetne.

Skoraj vsak mladostnik se sreča z njimi, niso pa redke tudi v odrasli dobi. Zaradi slabe učinkovitosti nekaterih krem in raznih neučinkovitih tretmajev v raznih salonih je žal kar precej razširjeno mnenje, da pri aknah ni pomoči. Pa se res ne da ničesar narediti ?

Predvsem lahko odsvetujemo prekomerno čiščenje in nego – s pretiravanjem lahko stanje še poslabšamo.

Zdravljenje aken in nego kože je potrebno vedno individualno prilagoditi. Predvsem pri blagih aknah lahko priporočamo ustrezno nego s kremami.

Izdelki Novaclear – Skincare ACNE

Spletna trgovina

Priporočamo

preloader image
Skincare - najboljše zame